Wat doet een slotenmaker

Het beroep slotenmaker bestaat al zo lang we ons kunnen herinneren. Inmiddels is het vak meegegaan met de tijd en is het beroep aanzienlijk veranderd. Het vak van de slotenmaker is nu zoveel meer dan alleen het ‘maken’ van sloten. Hieronder lees je wat inmiddels tot het takenpakket van een slotenmaker hoort.

 

Sloten

Een slotenmaker maakt sloten, zover waren we al. Hij helpt je wanneer je buitengesloten bent omdat je bijvoorbeeld je sleutels vergeten bent, of kwijt bent. Een slotenmaker is ook de man of vrouw die je inschakelt voor het vervangen van de sloten of voor het aanbrengen extra sloten. Slotenmaker Molsberger, een slotenmaker in Soest, zegt dat deurwaarders  graag gebruik  maken van de diensten van de slotenmakers wanneer er goederen in beslag genomen moeten worden of woningen moeten worden ontruimd. Een slotenmaker breekt in dit geval de woning open en plaats nieuwe sloten.

 

Alarmen

Slotenmakers breiden hun diensten steeds meer uit. Sommige slotenmakers kunnen dan ook advies geven op het gebied van alarmsystemen. Ze installeren deze of helpen je aan de gegevens van een erkend installateur. Vooral bedrijven zoeken slotenmakers die zowel sloten als inbraaksystemen en alarmen kunnen aanbrengen.

Inbraakpreventie

Een slotenmaker is van alle markten thuis. Zo is hij gespecialiseerd in het aanbrengen van sloten die het inbrekers erg moeilijk, zo niet onmogelijk maken om in te breken. Willen ze hun werk goed doen, dan moeten ze ook wel gespecialiseerd zijn in alles wat met inbraak, en vooral het voorkomen van inbraak, te maken heeft. Wil je als huiseigenaar een gedegen advies hebben over hoe inbraakgevoelig je huis is en wat je aan inbraakpreventie kunt doen, dan kun je daar heel goed een slotenmaker voor inschakelen. Het voordeel wanneer je dit via een slotenmaker doet, is dat deze de vereiste aanpassingen direct voor je kan uitvoeren. Hij zal degelijk hang- en sluitwerk plaatsen, te herkennen aan de drie sterren op het beslag. Verder kan hij alarmsystemen aanbrengen waar nodig. Er zijn veel goede methodes om je huis optimaal te beschermen tegen inbraak. Denk maar eens aan de driepuntssluiting van voordeuren. Dit soort sluitingen kunnen praktisch niet meer geforceerd worden. Op deze manier wordt je huis een onneembare vesting. Met behulp van de adviezen van de slotenmaker, kun je zelfs een certificaat krijgen. Met dit certificaat kun je bij je verzekering aantonen dat je een zeer goed beveiligde woning hebt. Met dit certificaat kun je bij veel verzekeraars een fikse korting op je inboedel verzekering krijgen.

 

One thought to “Wat doet een slotenmaker”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *